El Milagro
Home 
Cursus in Wonderen 
 Kennismaking CIW 
El Milagro 
CIW - events 
Online Lezen 
De auteur 
contact 
Google zoeken 
download 
gratis boek 
boek bestellen 
Dwang en gebod 
levensvragen 
Gedachtelichaam 
Links 
gedichten 
Het paranormale 
Gedachtekracht 
paranormaal verhaal 
toekomstvoorspelling 
helderziend 
telepathie 
reincarnatie 
Spiritueel 
Godsdienst 
Islam 
Gods evenbeeld 
goed en kwaad 
het echte werk 
Thomas evangelie 
Jezus Christus 
bijbelstudie 
leven na de dood 
wonderen 
Liefde voor iedereen 
Gods weg bewandelen 
Osho 
God, help mij dan toch... 
de erfzonde 
wij zijn  
Het hoogste inzicht 
een nare ervaring 
vergiffenis 
loslaten 
Liefde overwint alles 
geheim van het leven 
God, seks en relaties 
vrije wil of noodlot? 
Leraar van God 
wederkomst Christus 
het jaar 2012 
apocalyps 
Verlichting van geest 
Malika's droom 

 


 

 

 El Milagro

is een spiritueel centrum in de vorm van een gerestaureerde Spaanse hoeve, gelegen aan de Costa Blanca op enkele kms van de zee in een rustieke omgeving.
Het heeft zich tot doel gesteld om de boodschap van "Cursus in Wonderen" uit te dragen, en dienstbaar te zijn in de zin die de Cursus verkondigt, als een plaats waar we samen kunnen beleven en ervaren.

 

Klik hieronder voor informatie over:

mogelijkheid tot langdurig samenzijn rond ECIW
door verschillende leraren

 The Course In Miracles

Een Cursus in onvoorwaardelijke Liefde, heling van onze relaties door het toepassen van werkelijke vergeving. We gebruiken hierbij de bekende 'Cursus in Wonderen'.

De Cursus in Liefde nodigt uit om op te houden met het zoeken en nog meer te moeten leren. Om werkelijk gehoor te geven aan de uitnodiging van je Hart. Deze Cursus is bedoeld om te gebruiken als praktijk in ons dagelijks leven en om te ervaren dat gelukkig zijn natuurlijk is.

Contact en info:

Guido
Tel. (in Spanje):     0034   966 49 83 94
GSM (in Spanje):  0034   654 08 61 03

e-mail:   elmilagro@bluebottle.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Finca.

Een ruimte voor bezinning.
Het hart van de Finca.

 

Wat is ons doel?

Een spiritueel centrum waar we de boodschap van 'Een Cursus in Wonderen' kunnen delen met elkaar, en in ons dagelijks leven integreren en ervaren.

Elkaar ondersteunen en stimuleren om ons gemeenschappelijk doel te blijven herinneren, door middel van ochtendsessies en het organiseren van cursussen en workshops.

Een kleine leefgemeenschap waarbij we samen de ideen van de Cursus in het dagelijks samenzijn in toepassing brengen.

Een mogelijkheid om gasten te ontvangen die kunnen deelnemen aan de activiteiten met of zonder verblijf.

Een plaats met een open hart en een open deur waar onvoorwaardelijke Liefde zich werkelijk maakt.

 

Wat is 'Een Cursus in Wonderen'?

'Een Cursus in Wonderen' heeft al veel mensenlevens totaal veranderd. Dit schitterende boek leert ons dat er slechts twee basisemoties zijn, liefde en angst, waarop alle andere emoties gebaseerd zijn.

Alle uitingen van angst zijn een vraag om liefde. Liefde is de enige reactie die angst elimineert.
De Cursus is een leerplan om je angst en schuldgevoel te transformeren, en in te zien dat je niet het slachtoffer bent van de wereld om je heen.

We maken meer en meer een eigen keuze voor werkelijke vergeving, door te herkennen dat onze pijn voortkomt uit ervaringen uit het verleden die we op een huidige situatie projecteren.
Er is een werkboek met oefeningen die ons helpen kiezen voor Liefde in plaats van voor angst en pijn.
Hierdoor leren we zijn wie we echt zijn, en niet te reageren vanuit ons gekwetste ego.

Door het oefenen van de denkgeest komen we in onze eigen kracht en verhogen we ons bewustzijn. Het resultaat is dat we onze medemensen als broeders en zusters beginnen te ervaren en ons met elkaar verbonden voelen, en dit is een prachtige intense ervaring!
Het voelt als een 'thuiskomen'.

Verder is er een tekstboek dat uitleg verschaft over wie we zijn en wat ons gezamelijk doel is in de wereld. Het spreekt over onschuld, vergeving, verzoening, heling,...

Tenslotte bevat de Cursus ook een handboek voor leraren.
We vertrekken vanuit de Cursus om ons praktisch te oefenen in het naar binnen gaan, verzoenen, vergeven, zonder oordelen.
We gaan samen op reis naar onszelf.

 

Wat is een Wonder?

Een wonder is een omslag in onze waarneming die ervoor zorgt dat onze denkpatronen geheeld worden. Waar je eerst angst en schuld zag, ben je nu open om Liefde en onschuld te zien.
Het laat zien wat er op angst en schuld is gebaseerd, niet de werkelijkheid is, maar de illusiewereld van het ego.
Het is de correctie.
'Wonderen zijn natuurlijk. Wanneer ze uitblijven is er iets misgegaan' (ECIW. T1 I: 6)

 

Richtlijnen om ons gemeenschappelijk doel te verwezenlijken.

1.   Bedenk wat ons doel is: we zijn hier om van elkaar te houden en elkaar te accepteren, niet om te oordelen, te analyseren, te redden, elkaar te veranderen of raad te geven.

2.   We komen overeen om vanuit ons hart te delen en om eerlijk te zijn over wat we denken en voelen.

3.   Als onze oordelen over iemand opkomen, zullen we ons hiervan bewust zijn, en vriendelijk onze aandacht terugbrengen naar degene die aan het woord is.

4.   We onderbreken niet het proces waarin iemand zit. We geven degene die deelt onze onverdeelde aandacht. We gaan niet door elkaar heen praten.

5.   We zijn even stil in erkenning van wat iemand net gedeeld heeft.

6.  We nemen de tijd en aandacht van de groep niet volledig in beslag. We geven beurt aan anderen in de groep die minder gedeeld hebben dan wijzelf.

7.   We praten in de ik-vorm, niet in de je-vorm. We nemen verantwoordelijkheid voor onze eigen ervaringen en respecteren de ervaringen van anderen. We plakken niet 'onze betekenis' op iets dat iemand anders gezegd heeft.

8.   We verbergen onze pijn of onze gevoelens van boosheid niet. We delen ze eerlijk, zonder dat we proberen anderen verantwoordelijk te maken voor hoe we ons voelen.

9.   Als iemand zijn/haar pijn of boosheid met ons deelt, erkennen we hoe hij of zij zich voelt. We gaan ons niet verdedigen of proberen onze woorden of daden te rechtvaardigen. We delen eventuele gevoelens die opkomen.

10.  We blijven in het Nu. We brengen het verleden of de toekomst niet naar voren, tenzij dit voor ons hier en nu belangrijk is.

11.  We respecteren de stilte, wetend dat dit ons de gelegenheid biedt meer bij onszelf en de anderen aanwezig te zijn.

12.  Als we het gevoel hebben dat de groep 'van koers raakt', vragen we om een moment stilte, zodat de groep weer tot zichzelf kan komen, en zich weer bewust kan worden van het doel.

13.  Accepterend dat we in dit proces vergissingen maken, gaan we milder met elkaar om.

 

 

 

We gebruiken het idee van de Cursus dat we allen leerlingen en leraren zijn voor elkaar en scheppen de gelegenheid om zowel te delen wat nog dient geheeld te worden als te leren onderwijzen wat we al verworven hebben als ervaring in het toepassen van de ideen van de Cursus.

We doen dit via ochtendsessies  met praktische voorbeelden uit ons dagelijks leven en relaties met alles wat we waarde geven .

 

Er is gelegenheid om  korte of langere tijd te verblijven

 

 

Enkele praktische  regels zijn:

 

  • We verbinden ons om de ochtendsessies bij te wonen
  • We eten vegetarisch en gebruiken geen alcoholische dranken
  • Er wordt niet gerookt binnen
  • Ieder helpt bij de dagelijkse taken
  • De bijdrage voor het verblijf is 10 per nacht, eten en drank wordt samen aangekocht.
  • De namiddagen  zijn vrijblijvend en er is gelegenheid om uitstappen te doen naar strand of binnenland met zijn nog ongerepte prachtige natuur.

 

 

We nodigen u uit om een periode op ons centrum te verblijven om de boodschap van "Een Cursus in Wonderen" te beleven en te ervaren.

Voor meer inlichtingen, contacteer ons vrijblijvend.

Contact en info:

Guido
Tel. (in Spanje):    ---- 966 498 394
GSM (in Spanje):  ---- 654 086 103

e-mail:   elmilagro@bluebottle.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

[Home][Cursus in Wonderen][ Kennismaking CIW][El Milagro][CIW - events][Online Lezen][De auteur][contact][Google zoeken][download][gratis boek][boek bestellen][Dwang en gebod][levensvragen][Gedachtelichaam][Links][gedichten][Het paranormale][Gedachtekracht][paranormaal verhaal][toekomstvoorspelling][helderziend][telepathie][reincarnatie][Spiritueel][Godsdienst][Islam][Gods evenbeeld][goed en kwaad][het echte werk][Thomas evangelie][Jezus Christus][bijbelstudie][leven na de dood][wonderen][Liefde voor iedereen][Gods weg bewandelen][Osho][God, help mij dan toch...][de erfzonde][wij zijn "bewustzijn"][Het hoogste inzicht][een nare ervaring][vergiffenis][loslaten][Liefde overwint alles][geheim van het leven][God, seks en relaties][vrije wil of noodlot?][Leraar van God][wederkomst Christus][het jaar 2012][apocalyps][Verlichting van geest][Malika's droom]