alles of niets

  Iedereen maakt steeds weer dezelfde fout.
  We willen het wel, maar we doen het steeds maar half!

  alles of niets

  47 Jezus zei: Het is onmogelijk voor een man om twee paarden te beklimmen of twee bogen te spannen, en het is onmogelijk voor een dienaar om twee heren te dienen, anders zal hij de een eren en de ander minachten. Niemand drinkt oude wijn en verlangt onmiddellijk nieuwe wijn te drinken. En men giet geen nieuwe wijn in oude zakken zodat ze niet barsten. En men giet geen oude wijn in nieuwe zakken die hem zouden bederven. Men naait geen oude lappen op nieuwe kleren omdat er anders een scheur zou ontstaan.

   

  Nog een ding is heel belangrijk, en dit is dan ook het punt waarop 99,999 procent van allen die het proberen zullen struikelen!
  Het is onmogelijk om de twee werelden, die van God, en de wereld van onszelf te vermengen! Iedereen heeft het al geprobeerd. Ja, al de aanhangers van alle goeroes, al de volgelingen van Christus hebben het gedaan: ze wilden wel naar God, maar ze probeerden het nooit helemaal!
  Steeds was er twijfel, en steeds wilden ze nog iets achter de hand houden. Hun geloof was niet uitgegroeid tot ‘zeker weten’. En ze zagen dat het Jezus aan niets ontbrak. Hij had alles wat hij wou. 
  Maar wat ze niet zagen is dat Jezus, en al degenen die ooit al ‘verlicht’ werden, eerst naar ‘niets’ zijn gegaan! En met ‘niets’ bedoel ik: ‘niets van deze wereld’. 
  Eerst hebben ze ‘alles’ van dit bestaan opgegeven, en zo zijn ze uiteindelijk tot God gekomen. Daarna heeft God hen teruggestuurd met een taak voor deze wereld. En God zorgt ervoor dat het hen ondertussen aan niets ontbreekt! 
  Maar eerst zijn zij naar ‘niets’ teruggekeerd. En dat is nu precies wat al de volgelingen vergeten! Zij vergeten om ook eerst naar ‘niets’ terug te keren, om ook eerst contact te leggen met God zelf! Veeleer voelen zij zich veilig in de commune die rond hun meester is ontstaan, of die spontaan rond hem is gegroeid. Maar zij begrijpen de diepgang van de woorden niet, en zij voelen zich veilig in de kudde. Zij durven zich niet los te trekken om alleen op pad te gaan. En zo ruilen al de volgelingen gewoon de ene kudde in voor de andere, en blijven zij uiteindelijk voor lange tijd van God verstoken.
  Je moet dus durven alleen op pad te gaan! Je moet durven zelf je weg te zoeken! Maar ook dat is weer een verkeerde formulering, want je gaat dan wel op pad zonder andere mensen te volgen of aan te hangen, maar nooit alleen, want God is wel degelijk altijd bij jou. En hij zal je zoektocht leiden, als je naar zijn aanwijzingen leert te luisteren.
  Want Jezus zegt: Je kan de twee werelden niet mengen! Je kan geen houvast meer houden in deze wereld en toch proberen tegelijk de wereld van God te bereiken! Je kan niet nu eens in deze wereld zijn en dan weer in die van God. Want als je de hoogste wereld gekozen hebt, is angst uitgesloten, en als je gelijk welke andere wereld gekozen hebt, is de liefde er niet meer. De keuze voor God is dus een totaalkeuze. Je aanvaardt het hele pakket of je aanvaardt het niet! En wanneer je het maar voor een deeltje toepast dan geef je met je gedachtekracht een verkeerd signaal, en gedachtekracht is altijd werkzaam! 
  Je moet het dan ook volledig willen doen, deze wereld volledig achter je willen laten, of je doet het helemaal niet! Je kan niet tegelijk én liefde, én angst ervaren, want het een spreekt het ander tegen.
  Het is onmogelijk voor een man om twee paarden te beklimmen of twee bogen te spannen…


    

Foto's

photo photo photo photo