Gedachtelichaam

  De naam "gedachtelichaam" is bij mij ontstaan toen ik, tijdens mijn zoektocht naar een universele waarheid voor dit leven, merkte dat het steeds onze eigen gedachten zijn - of  beter gezegd de gedachten waar wij waarde aan geven - die iedere volgende stap in zowel ons leven als in het hiernamaals bepalen.
  Het gedachtelichaam heeft doorheen de paranormale geschiedenis vele verschillende namen in de literatuur meegekregen, en we bedoelen met deze term eigenlijk ieder lichaam dat we te zien krijgen zowel in deze onhandige stoffelijke wereld, alsook de voortzetting ervan wanneer we uit ons lichaam van vlees en bloed uittreden na de dood. Dit is hetzelfde lichaam dat ook wordt waargenomen wanneer er over geesten of entiteiten wordt gesproken.

  Het gedachtelichaam, dat ieder van ons zonder enige uitzondering heeft aangenomen, is een lichaam dat nooit kan sterven, dat op dit moment in evolutie is, en dat vrijkomt in dezelfde vorm als uw aardse lichaam wanneer u dit leven verlaat. Het gedachtelichaam is dus iedere vorm die een lichaam maar kan aannemen, stoffelijk of fijnstoffelijk, want de twee kunnen op deze wereld niet gescheiden van elkaar worden waargenomen. Uw huidige materielichaam is slechts de stoffelijke vorm waarin het fijnstoffelijke gedachtelichaam zich heeft genesteld. En op die manier zouden we ook het stoffelijke materielichaam een vorm van het gedachtelichaam kunnen noemen. Het enige verschil is dat het stoffelijke materielichaam opnieuw verdwijnt, terwijl het fijnstoffelijke zijn reis verderzet doorheen de tijd.

  Wanneer we in de site echter over het gedachtelichaam spreken, dan doelen we meestal op de fijnstoffelijke vorm ervan. Dit is niet zoals u zou denken, alleen maar een aanhangsel van uw huidige lichaam. Neen, het fijnstoffelijke gedachtelichaam geeft juist vorm aan het stoffelijke, en is wie u op dit ogenblik wenst te zijn! 
  Wanneer u sterft (Iets wat onmogelijk is, als u eenmaal meer weet over leven en dood), dan gaat uw bestaan verder in de vorm van een steeds fijnstoffelijker gedachtelichaam, naar een hiernamaals dat u door uw eigen gedachten voor uzelf hebt uitgekozen. U bent dan niet dood, maar hebt enkel voor de zoveelste keer een materielichaam achtergelaten, en leeft vanaf nu voort in de vorm van een vrij en fijnstoffelijk gedachtelichaam.

  Al uw gedachten en gevoelens blijven net dezelfde als ze dat ooit waren tijdens uw aardse bestaan, en precies deze gedachten en gevoelens geven ook vorm aan wie u op dat moment wilt zijn, en aan de wereld die u tijdens dit leven, en na uw dood zult ervaren! 
  Door de naam "gedachtelichaam" wordt onmiddellijk ook de echte dimensie van dit "stoffelijk en niet stoffelijk lichaam" benoemd! Het is immers een lichaam dat mee evolueert met uw eigen gedachten en gevoelens; en dit verklaart dan ook de oneindige diversiteit ervan. 
  Deze grote verscheidenheid aan gedachtelichamen, en dus ook aan gedachtevormen, kunnen we niet alleen waarnemen in de miljoenen vormen hier op aarde, maar is ook te vinden in de getuigenissen over geesten, over bijna-dood ervaringen, of over de miljoenen mogelijkheden in het leven na de dood.

  Er bevinden zich heel wat gedachtelichamen op ieder niveau van denken dat u zich maar kan inbeelden, en onderling voeren al deze gedachtelichamen tijdens hun evolutie een grote concurrentiële strijd naar welvaart en rijkdom zolang ze zich op de laagste denkniveau's willen handhaven, en een drang naar gemeenschap en onvoorwaardelijke liefde eens ze zich op de verdere niveau's willen begeven.

  Maar al deze gedachtelichamen hebben uiteindelijk slechts één enkel ding gemeen:

   "Ze zijn allemaal op zoek naar het ultieme geluk!"

  Het vinden van dat ultieme geluk, of het aanvaarden van de wereld van God,
  is het einde van een gedachtelichaam alleen maar voor jezelf.
  Jij wordt dan ondergedompeld, en je ego verdwijnt voorgoed 
  in de eeuwige liefdegedachte van God. 

Foto's

photo photo photo photo