Inleiding
Home 
Cursus in Wonderen 
 Kennismaking CIW 
El Milagro 
CIW - events 
Online Lezen 
De auteur 
contact 
Google zoeken 
download 
gratis boek 
boek bestellen 
Dwang en gebod 
levensvragen 
Gedachtelichaam 
Links 
gedichten 
Het paranormale 
Gedachtekracht 
paranormaal verhaal 
toekomstvoorspelling 
helderziend 
telepathie 
reincarnatie 
Spiritueel 
Godsdienst 
Islam 
Gods evenbeeld 
goed en kwaad 
het echte werk 
Thomas evangelie 
Jezus Christus 
bijbelstudie 
leven na de dood 
wonderen 
Liefde voor iedereen 
Gods weg bewandelen 
Osho 
God, help mij dan toch... 
de erfzonde 
wij zijn  
Het hoogste inzicht 
een nare ervaring 
vergiffenis 
loslaten 
Liefde overwint alles 
geheim van het leven 
God, seks en relaties 
vrije wil of noodlot? 
Leraar van God 
wederkomst Christus 
het jaar 2012 
apocalyps 
Verlichting van geest 
Malika's droom 

 

Inleiding

 

‘Ach man, ’t is allemaal flauwekul.’
’Je moet in sprookjes geloven om die troep serieus te nemen.’
’Waarom zou ik in ’s hemelsnaam de anderen hun fouten vergeven, en mezelf op die manier in een ondergeschikte situatie brengen?’
’Waarom zou ik het mezelf moeilijk maken, als ik door mijn vuist op tafel te slaan direct mijn zin krijg?’

 

Voor diegenen die met een kortetermijnvisie het leven beschouwen, is dit inderdaad een logische redenering.
Maar voor zij die inzien dat de wereld toch niet helemaal de juiste richting uitgaat, is het de enig resterende uitweg uit de ellende.
Want op de korte termijn ben je misschien beter af door eens flink je vuist op tafel te kloppen. Maar wie de wetten van de gedachtekracht heel goed kent, ziet onmiddellijk ook de gevolgen van een dergelijke daad, zowel voor zichzelf als voor de anderen.
En dus staat hij in twijfel.

Twijfel tussen wat hij ziet als een oplossing om de buitenwereld zo snel mogelijk naar zijn hand te zetten, of toepassen wat hem in geloof wordt gevraagd, en in eenvoud en nederigheid te werken aan zijn weg naar een vredig bestaan in zijn eigen denkwereld.
En hij weet het niet!
Hij weet niet wat juist of wat fout is.
Er is geen duidelijke richting die ondubbelzinnig aantoont wat hij moet doen.
Maar dat kan ook niet.
Hij heeft immers een vrije wil gekregen!  Hij kan kiezen voor om het even wat hij maar wil. En hij kan blijven talmen op eender welk niveau dat hem aanspreekt.
En dus kan zelfs God je niet dwingen om naar Zijn richting alleen te kijken, want ook de andere richtingen dient Hij te respecteren voor wat ze voor jou waard zijn.
Hij kan je alleen maar de mogelijkheid aanbieden.
En zelfs wanneer je die mogelijkheid kiest, kan Hij je alleen maar de inzichten geven tot op het punt waarop jij ze wilt aanvaarden.
Het is en blijft ten allen tijde een vrije keuze, en dus valt er een keuze te maken, en dient er niet te worden gezocht naar de juiste weg in de wereld rondom jou.  De buitenwereld kan je niet tonen wat de juiste weg is. Je zal hem daar nooit vinden. Maar je kan hem wel vinden in het maken van de juiste keuze voor jezelf. De keuze waar jij je goed bij voelt. Je kan hem vinden door te beslissen, eens je alle keuzemogelijkheden kent!
De juiste weg is de keuze die jij voor jezelf maakt! Dat is de juiste weg voor jou. En jij moet alleen maar beslissen of die weg mét of zónder God zal verlopen.
Alleen de nodige inzichten kunnen je dus helpen in het maken van de juiste keuze voor jouw juiste weg.

 

Daarom vind je in dit deel de redenen waarom je de keuze voor God zou maken.

 

 
 

 

  

 

 

[Home][Cursus in Wonderen][ Kennismaking CIW][El Milagro][CIW - events][Online Lezen][De auteur][contact][Google zoeken][download][gratis boek][boek bestellen][Dwang en gebod][levensvragen][Gedachtelichaam][Links][gedichten][Het paranormale][Gedachtekracht][paranormaal verhaal][toekomstvoorspelling][helderziend][telepathie][reincarnatie][Spiritueel][Godsdienst][Islam][Gods evenbeeld][goed en kwaad][het echte werk][Thomas evangelie][Jezus Christus][bijbelstudie][leven na de dood][wonderen][Liefde voor iedereen][Gods weg bewandelen][Osho][God, help mij dan toch...][de erfzonde][wij zijn "bewustzijn"][Het hoogste inzicht][een nare ervaring][vergiffenis][loslaten][Liefde overwint alles][geheim van het leven][God, seks en relaties][vrije wil of noodlot?][Leraar van God][wederkomst Christus][het jaar 2012][apocalyps][Verlichting van geest][Malika's droom]