Kracht van de gedachte

  Je hebt ze waarschijnlijk wel al zien staan in de boekenwinkels, de talloze boeken die de laatste jaren geschreven werden over het positief denken en de invloed daarvan op ons leven. Zelfs de medische wereld, dokters en psychologen zijn ervan overtuigd geraakt dat iemand die positief denkt betere kansen maakt in het leven, en bovendien nog gezonder is ook. Ikzelf heb ook deze boeken gelezen. Het is van hieruit dat ik langzaamaan begonnen ben met de geheimen van deze wereld te ontrafelen. Je kan positief leren denken over van alles en nog wat in het leven, want het kan je helpen om je rijker te voelen, om meer liefde te krijgen, of om een betere gezondheid te verwerven. In de boeken die hierover bestaan wordt het meestal beschreven als een wondermiddel om je leven op orde te stellen. Dat is het uiteindelijk wel, maar de ervaring leert mij dat het eerder een wondermiddel zal zijn voor wie al een positief leven achter de rug heeft, dan voor diegene die het tot nu toe moeilijk heeft gehad. Dit komt omdat we bij het positief denken rekening dienen te houden met een bijkomende factor, namelijk het onderbewustzijn en zijn gedachtenkracht.

  Sommige mensen hebben in hun leven al een paar heel traumatische ervaringen of langdurige negatieve belevenissen achter de rug. Deze ervaringen liggen zorgvuldig opgeslagen in hun onderbewustzijn. Telkens nu wanneer deze mensen proberen om uit de negatieve cirkel te raken zendt hun onderbewustzijn stille gedachten uit: “het zal me toch niet lukken! het geluk is niet voor mij! ik heb nooit geluk gehad, en het zal nu ook wel niet gebeuren! ik verdien dit niet! ik kan dat niet!” Dit zijn de stille onderliggende gedachten die deze mensen in hun onderbewustzijn hebben opgeslagen als gevolg van vroegere gebeurtenissen die ze hebben meegemaakt. Dit is heel logisch, want al de feiten in hun leven hebben dit tot op dat ogenblik overduidelijk aangetoond. Wie een zorgeloos leven heeft gekend, zit met deze onderliggende gedachtenstroom niet opgezadeld, en zal dus beter in staat zijn om zijn gedachten een duidelijke richting uit te sturen, zonder bijkomende negativiteit. 
  Wanneer deze mensen nu, die al veel tegenslagen hebben gehad, willen een begin maken met positief denken, dienen ze eerst deze grote hindernis van hun eigen gedachtenkracht te overwinnen. En ik kan je verzekeren dat dit niet zo snel gaat! Jarenlang is het voor deze mensen verkeerd gegaan in hun leven! Jaren van negatief bewijsmateriaal ligt ergens in hun hersenen verborgen opgeslagen! Wanneer zij dan plots het omgekeerde willen bereiken, namelijk gelukkig zijn, dan staat daar een gans leger van vroegere gedachten te fluisteren: “dat kan jij niet! Daar ben jij niet toe in staat!”

  En op deze manier zend je twee gedachten tegelijk uit, want ze komen beiden van dezelfde persoon. De ene gedachte zegt: “dat wil ik bereiken”, en de andere zegt: “dat kan niet voor jou”. Door deze tegenstrijdigheid van gedachten uit te zenden, kan je nooit verkrijgen wat je wilt, want het universum weet hier in het geheel geen raad mee. Om echt resultaat te behalen van positief denken dienen deze mensen eerst een grote schoonmaak te houden in hun onderbewustzijn en ook in hun manier van leven en hun kijk op deze wereld. En dat is niet zo eenvoudig! Je weet immers zelf niet meer welk bewijsmateriaal er daar allemaal opgeslagen ligt. Dit kan je dan alleen nog te weten komen door jezelf en je gedachten langere tijd heel nauwkeurig te gaan bestuderen. Door bij iedere nieuwe tegenslag te evalueren wat uit je verleden ertoe heeft bijgedragen dat je ook nu weer mislukt bent, en vervolgens je leven en je gedrag aan te passen aan de nieuwe omstandigheden die je wenst. Je gedachten veranderen is een werk van jaren, want de informatie komt maar heel traag naar boven, en krijg je alleen te zien wanneer je in een gelijkaardig situatie als vroeger terechtkomt. En telkens je dan denkt, “nu ben ik er”, duikt er wel ergens iets nieuws op waarvan jij je niet meer bewust was.

  Toch loont het de moeite om ermee te beginnen, want je weet dat je immers op een dag zal zegevieren. Begin je er niet mee, dan weet je automatisch dat je leven voor altijd zal blijven zoals het er nu uitziet, en dat is dan waarschijnlijk weinig rooskleurig. Er zijn over deze materie heel goede zelfhulpboeken geschreven, en de mensen die hun leven willen veranderen zou ik zeker aanraden om eerst hiermee te beginnen. Zoek de boeken die handelen over de dingen waar jij het moeilijk mee hebt, en als je ze dan ook nog leest, krijg je toch al een beter beeld van de situatie waar jij in gevangen zit. Geleidelijk aan zal je dan in staat zijn om kleine dingen in je dagelijks leven te verbeteren, en als je dat wilt, kan gerichte professionele hulp daarna misschien het hele groeiproces versnellen. Denk echter nooit dat je deze klus in een paar weken of maanden kan klaren. Over een aantal jaren gespreid kan iemand heel mooie resultaten behalen, maar wanneer je het in een té korte tijdspanne wilt doen slagen, dan zal je zeker teleurgesteld achterblijven.

  Maar goed, we hebben hier dus een nieuwe natuurwet ontdekt. Positieve gedachten die niet beladen zijn met onderliggende negativiteit, trekken positieve dingen aan in je leven.  Waauw!  Het is alsof God zelf het zegt! Je denkt positief en je wordt gelukkiger! De dingen gaan veel gemakkelijker tot stand komen voor jou, en je hebt al eens een grote meevaller! De mensen worden vriendelijker en behulpzamer jegens jou! En dit allemaal omdat je positieve dingen denkt! Wat een energie hebben die gedachten toch!

  Hoe gaat dit positief denken nu eigenlijk te werk? Welk mechanisme zorgt ervoor dat een gedachte uiteindelijk ook een materiele waarheid kan worden? Het antwoord hierop ligt verborgen in het hiernamaals. Zoals je weet is er in het hiernamaals, de dimensie waar ons gedachtenlichaam na de dood heengaat, een gans systeem opgezet om verder te kunnen leren en evolueren. De geesten of gedachtenlichamen die er rondwaren hebben elk hun eigen specifieke taak die ze als onderdeel van hun leerproces dienen uit te voeren. Zo zijn er onder andere ook geesten of gedachtenlichamen die de taak hebben om ons te begeleiden tijdens ons leven hier op aarde.

  Wij aardbewoners zenden constant gedachten uit in de kosmos. Soms zijn dit tegenstrijdige gedachten, en dan weet men in het hiernamaals niet wat ermee aan te vangen. Er zijn echter ook dingen die we echt willen. De dingen waar we voluit voor willen gaan! Iets dat zeker en vast, zonder enige twijfel, een goede oplossing is voor ons! Voor deze wensen nu, schiet het hiernamaals in actie. De helpers die aan jou zijn toegewezen gaan voor jou op zoek naar datgene wat jij wilt hebben. Ze kunnen dit gemakkelijk doen, omdat ze via telepathie nu eenmaal toegang hebben tot de gedachten van iedereen hier op aarde. Dit zal je misschien verbazen, maar geen enkele van onze gedachten blijft een geheim voor zij die niet in de materie gevangen zitten! Via intuïtie en telepathie, de manier van communiceren in het hiernamaals, kunnen zij iedere gedachte die je hebt opvangen en herkennen.
  Omdat ze iedereen zijn diepste gedachten kunnen aanvoelen, is het voor hen dan ook gemakkelijk om op zoek te gaan naar iemand die heeft wat jij wilt, en die bereid is om het weg te geven. Zij zorgen ervoor dat jouw wens waarheid wordt, en zullen door een of andere toevallige ontmoeting de vrager en de gever bij elkaar weten te brengen. Als je dan eventjes geduld hebt, zal je merken dat hetgeen je zocht je gewoon in de schoot valt, zomaar toevallig!

  Zo heb ikzelf het volgende meegemaakt. Toen ik enkele jaren geleden met mijn vriendin ging samenwonen, namen wij onze intrek in een huurhuis. We hadden lang gezocht om er een te vinden, want er was op dat moment maar bitter weinig aanbod aan huurhuizen. Toen het ons dan uiteindelijk toch gelukt was waren wij natuurlijk heel blij, en gingen we enthousiast aan de slag om alles naar onze zin in te richten. Na een half jaar echter ging de eigenaar van het huis samen met zijn zaak failliet. Het huis werd verkocht, en wij hadden dus maar enkele maanden om een nieuw onderkomen voor onszelf te vinden. We dachten op dat moment zowel aan het kopen van een huis, als aan opnieuw huren, maar uiteindelijk vonden we kopen gezien de jonge leeftijd van onze relatie toch iets te vroeg. Opnieuw gingen we urenlang op pad om een nieuw huis te vinden. Er was echter nergens iets te vinden dat ons geschikt leek.

  Nu ga ik ook graag eens een rondje rijden met de fiets. Op zekere morgen - het was mooi weer – sprong ik op de fiets om een ritje te maken in het dorp. We waren ondertussen toch al een paar weken intensief op zoek geweest, zonder resultaat, en een fietsritje zou de spanning wel wat wegnemen. Willekeurig reed ik in het dorp een straat in die ik nog nooit eerder had genomen. Het was een doodlopende straat, en ik kwam er anders nooit. Uit nieuwsgierigheid waar de straat zou stoppen ging ik al fietsend op weg. Maar na amper tweehonderd meter ging ik direct hard in de remmen. Op amper één kilometer van ons huidige huis stond een mooie woning te huur. Ik twijfelde geen ogenblik en belde onmiddellijk aan. Ik had geluk. De mevrouw die er woonde was thuis en gaf mij een kleine rondleiding in het huis. De woning sprak mij onmiddellijk aan, en ik besloot dan ook om niet te talmen. Samen met mijn vriendin gingen we diezelfde avond nog eens langs en sloten we de overeenkomst voor de huur van het huis. Achteraf bleek dat er achteraan ook nog een grote garage was, waar heel wat materiaal in terecht kon. Net wat we zochten! De mevrouw vertelde mij dat ze het papier voor de verhuur van het huis pas de avond ervoor had voorgehangen. Ik was dus door mijn helpers, langs een fietstochtje om, naar dit huis geleid. Op die manier waren wij er dan ook als eerste bij, want anders was het zeker een van de volgende dagen aan iemand anders verhuurd geweest.

  Eigenlijk wachtte dit huis al op ons toen we voor de eerste keer op zoek gingen, op het moment dat we wilden gaan samenwonen. Het was op dat moment echter nog niet vrij, en de helpers in het universum hadden ons op dat ogenblik al naar deze streek gebracht. We dienden daarvoor dan wel een tweede keer te verhuizen, maar we kregen langs deze weg toch eindelijk wat we zochten.

  Dit kleine voorvalletje schetst duidelijk de manier waarop het universum werkt om jou te geven wat je echt onvoorwaardelijk wilt. Wanneer er een duidelijke wens is, zonder tegenstrijdigheden, dan gaat het universum voor jou op zoek. Indien er dan iemand is die door zijn gedachten te kennen geeft dat hij datgene wat jij juist aan het zoeken bent niet meer nodig heeft, dan worden jij en die andere persoon samengebracht. 
  Dit samenbrengen kan op vele manieren gebeuren. Het universum gebruikt hiervoor al de middelen die het ter zijner beschikking heeft. Misschien kom je mekaar tegen op een feestje, of misschien zoals bij mij het geval was, omdat ik eens een fietstochtje wou maken! De helpers in het universum zoeken voor ons steeds de meest geschikte weg. Zij regelen het zo dat de beide wegen van die personen op dat precieze moment en op die juiste plaats samenvallen, zodat degene die iets zoekt, en degene die iets kwijtwil bijeengebracht worden.

  U merkt hieruit duidelijk dat al de toevalligheden in ons leven niet steeds zo toevallig zijn als ze wel lijken. Ze zijn immers altijd het resultaat van een gedachte die uitgezonden werd door een of andere persoon. Dit betekent dat onze gedachten effectief onze toekomst kunnen bepalen, en dat de beheersing ervan tot grote resultaten kan leiden!

  Indien we dus een betere controle zouden verkrijgen over al onze gedachten, dan zouden we onze toekomst ook veel sneller en efficiënter kunnen gaan verwezenlijken. Op dit moment is het zo dat we allemaal honderden gedachten per dag hebben, waarvan we ons niet eens bewust zijn dat ze er waren. En let maar eens op! De ene gedachte is dikwijls net het tegenovergestelde van de volgende die in je opkomt. Je wilt wel dit, maar ja, dan is het weer dat. Toch maar hier? Of beter daar? Onze gedachten flikkeren aan en uit als de lichten in een discotheek. Het is geen pretje voor onze helpers om erachter te komen wat we nu feitelijk willen. Zij staan klaar om ons te helpen, maar wij sturen hen van pier naar paal!

  Daarom is het nodig dat wij een bijkomend signaal gaan geven. Dit signaal, dat kunnen wij dan geven door onze daden! Wanneer we niet alleen de gedachten, maar er ook nog de handelingen bij stellen om aan te tonen dat we iets echt willen, dan is het signaal voor onze helpers duidelijk. De gedachten en de handelingen samen geven een duidelijk teken dat we het echt zo willen, en nu komen onze helpers in volle actie. Zo hadden wij bijvoorbeeld nooit dit huis gevonden indien we ons niet daadwerkelijk hadden ingezet om op zoek te gaan. Onze handelingen van het zoeken hebben op zich niets opgeleverd. Het was niet tijdens onze zoektochten dat we het huis hebben gevonden. Neen, het was op een moment dat we het even opzij wilden zetten; eens gewoon gaan fietsen! De ingeving van het moment, die had ons bij het huis gebracht! Maar onze zoektochten waren wel een duidelijk teken aan het universum dat we echt wel een huis nodig hadden. Dat was dus de verdienste van het handelen.

  Je zal zien dat het dikwijls op deze manier gebeurt. Je wilt iets hebben of bereiken, en je gaat ernaar op zoek. Je blijft maar zoeken en zoeken, en dan, na een tijdje denk je er niet meer aan, of laat je het los omdat het niet direct wil lukken. En dan gebeurt het! Eensklaps staat het daar voor je neus! Toeval?  Neen!  Waarom komt het dan zo laat?

  De gedachtenkracht gehoorzaamt nu eenmaal aan een paar heel subtiele wetten. Het is een combinatie van wetten die op het eerste zicht tegenstrijdig lijken, maar dit dan uiteindelijk toch niet zijn. Een van die wetten heet “vertrouwen”. Dit is een belangrijk punt wat betreft de gedachtenkracht, en het is dan ook de plaats waar het meestal fout zal lopen.

  Wat zien we wanneer we ons voorbeeld analyseren? Het doel wordt bereikt op een ogenblik dat we het niet meer verwachten. We hebben onze wil kenbaar gemaakt, en we hebben alles gedaan wat we konden om het te vinden of te bereiken. Maar dan gebeurt er iets speciaals. Dan komt het moment dat jij het loslaat. Je hebt er eventjes genoeg van om te zoeken en je wilt er eens tussenuit. Je hebt er nu wel genoeg energie ingestoken en je bent aan ontspanning toe. Zolang jij echter op zoek was, en dus de handelingen stelde, nam jij de touwtjes van de operatie in handen. Jij hebt op dat moment de controle, maar je weet nog niet wat het universum voor jou heeft uitgezocht. Daarom is dit dan ook een heel belangrijk moment in het realiseren van je wens: het moment van het loslaten! het moment van vertrouwen! Jij toont je vertrouwen in het universum door het uit handen te geven, en door er zelf geen gedachten meer over te hebben. Pas op dat ogenblik kan het universum jou de goede kant beginnen uitsturen, want het moet nu eenmaal gehoorzamen aan jouw gedachtenkracht zolang jij het wil vasthouden. En zolang jij zegt dat je het zelf hier of daar kan vinden, moet het universum jou volgen en kan het dus zelf niets op touw zetten om je naar het door hen reeds gevonden doel te leiden. Eerst dien je dus de volledige controle af te geven, want anders kan je niet naar je doel geleid worden. Op deze manier kan het toeval zich daarna voor jou voltrekken.

  Je hebt het waarschijnlijk wel gemerkt: we hebben hier te maken met twee tegenstrijdige zaken. In een eerste fase dien je er alles aan te doen om aan te tonen dat je het echt wilt, om dan in een volgende fase, lijnrecht hiertegenover, het weer los te laten en op die manier te tonen dat je vertrouwen hebt in het universum. Dit zijn de voorwaarden voor wat ik “een klein wonder” noem. In deze actie is er immers aan niemand iets tekort gedaan. Degene die het niet meer wou, en degene die het nu wel nodig heeft, werden samengebracht, waardoor geen van de twee uiteindelijk iets gedaan heeft tegen zijn zin.

  Maar het gewenste effect kan ook heel anders tot stand komen. We hebben immers allemaal een wil, en wanneer we die doordrukken is het niet meer door het universum, maar wel uitsluitend door actie van jezelf dat jij je zin gaat krijgen. Het is best mogelijk dat je om iets te bereiken de controle niet wilt afgeven, en dat je jouw vertrouwen niet wenst bloot te geven, omdat je niet bereid bent te wachten tot wanneer er voor jou iets “gearrangeerd” is. Dit zal dan uiteraard tot gevolg hebben dat je zelf nog bijkomende actie zal moeten ondernemen om je doel te laten slagen. 
  Je hebt misschien wel al ergens gevonden wat je wilt, maar iemand anders heeft het nog in zijn bezit, en die is niet van plan om het meteen af te geven. Nu zal jij ellebogenwerk dienen te verrichten om het toch van die persoon te kunnen krijgen, of om het van hem af te nemen. Nu zullen er leugens, bedrog en verdriet aan te pas komen, want iemand zal het gevoel hebben dat iets hem is ontnomen, en zal daardoor ongelukkig achterblijven.

  Wanneer we dus zelf onze boontjes willen doppen, is er veel kans dat we anderen daardoor ongelukkig maken. Dit is echter onmogelijk wanneer we vertrouwen op het universum, en op de resultaten van zijn zoektocht.

  Het is echter wel te begrijpen dat de meeste mensen op de laatste manier handelen, want het universum gaat voor jou wel op zoek, maar het kan ook zijn dat het niets vindt op het ogenblik dat jij het zou willen. Er is niemand die heeft wat jij wilt, of er is niemand die het op dat moment ook wil afgeven. En dan dien je natuurlijk te wachten, of je eisen wat bij te schroeven. 
  Voor het universum is tijd echter geen belangrijke factor, maar voor ons hier in dit leven is het dat wel, want wij zitten nu eenmaal vast aan de dood, en we weten dat de tijd dringt voor ons, om al onze wensen tot waarheid te maken. Over een aantal jaren zijn we er misschien al niet meer, en daarom willen we de dingen allemaal zo snel mogelijk verwezenlijken. Daardoor gaan we dus andere mensen ongelukkig moeten maken.

  Maar het universum ziet jou helemaal anders! Jij bent een gedachtenlichaam, en je hebt zoveel levens als je maar wilt! Indien wat jij wilt nu niet voorhanden is, dan regelt het universum voor jou wel een ander leven, zodat je later toch nog je zin kan krijgen.

  Het is aan ons op dit moment echter niet gegeven om zo vooruitziend te zijn, en we willen dus zeker zolang niet wachten. Daardoor gaan we dingen doen die anderen kwetsen. Precies deze daden die hieruit ontstaan, en die anderen zullen tekort doen, zijn dan de basis voor de lessen die we in een volgend leven zullen te leren krijgen, en die dan als een bezwarende factor aan ons eigen leven zullen worden toegevoegd. 
  Ieder volgend leven dat je krijgt wordt dus bepaald door twee dingen: als eerste zijn dat alle zaken die je nog wilt realiseren, of ook wel je wensen genoemd, en als tweede zijn dat de “fouten” die je hebt gemaakt tegenover anderen in je vorige levens, en de daaruit volgende lessen die je nog nodig hebt voor je ontwikkeling naar volledige liefde.

   

  Als positieve gedachten de goede dingen aantrekken, dan is het logische gevolg dat negatieve gedachten minder goede dingen aantrekken in je leven. Voor het universum zelf is een gedachte een gedachte! Of ze nu positief is of negatief, het is wat jij wilt, en alleen dat is belangrijk. Jij bent Gods zoon, in vertraagde vorm weliswaar, en dus krijg jij wat jij wilt! Maar mensen die het moeilijk hebben gehad zenden via hun onderbewustzijn voortdurend negatieve gedachten uit. Daardoor ontstaat er een blokkade voor de goede dingen, en blijven ze in de vicieuze cirkel zitten. Meer nog, ze trekken het negatieve naar zich toe, want ze denken alleen maar dat ze positief aan het denken zijn. Maar in feite zenden ze voortdurend hun negatieve ingesteldheid het universum in.

  Het is immers zo dat alleen nog maar “het ingaan tegen je eigen negativiteit, of het vechten tegen negatieve gevoelens om het positieve te verkrijgen, energie op zichzelf is, die gericht is op het negatieve. Daardoor schenk je nog steeds aandacht aan de negatieve aspecten van je leven, en die energie is genoeg om je meer van dat te geven. Zolang je dus het negatieve voor het positieve aan het verwisselen bent, zullen de slechte dingen zich in je leven blijven aankondigen. Alleen wanneer je uitsluitend je aandacht gericht houdt op het positieve doel dat je wilt bereiken, zonder daarbij nog de minste vrees te tonen dat het zou kunnen misgaan, of zonder nog aan het verleden te denken, kan je ook werkelijk in je opzet slagen.

  Gedachtenkracht werkt dus heel subtiel, en het zijn niet alleen maar je meest zichtbare gedachten die het resultaat bepalen. Meest van al zijn het je veel diepere onderliggende angsten en wensen die het resultaat zijn werkelijke vorm zullen geven. Om deze onderliggende gedachten voor jezelf te kennen, zal je dan ook heel eerlijk moeten omgaan met je eigen gevoelens, want je moet het nu eenmaal ook nog durven toegeven dat je al die negatieve gedachten zelf hebt.

  Een populair voorbeeld van onderliggende gedachten is deze wel zeer herkenbare situatie: 
  wanneer je de dag voordien wat laat bent thuisgekomen, dan vraagt je partner aan jou: “om welk uur ben je gisteren thuisgekomen?” Deze zeer onschuldige vraag is meestal een dekmantel voor een hele resem andere vragen. Want in feite wil je partner weten: “je bent toch weer niet in de herberg blijven hangen gisteravond! Heb je niet de een of de andere del zitten op te vrijen, terwijl ik niet bij je was? Je bent je boekje toch niet te buiten gegaan? 
  Deze motivatie van de oorspronkelijke vraag zal echter pas later in het gesprek naar boven komen, als er, na het antwoord dat werd gegeven, toch nog enige reden voor ongerustheid blijft bestaan voor degene die thuis zat te wachten. Deze motivatie van de vraag heeft dan op haar beurt nogmaals een motivatie, want in feite bedoelt de man of vrouw die de vraag stelt: “ik voel me niet goed als ik hier alleen op jou moet zitten wachten. Ik ben ongerust, en heb schrik dat je me zal verlaten.” 
  Natuurlijk zal hij of zij nooit toegeven dat een gemis aan eigen kracht de juiste oorzaak is van deze op het eerste zicht onschuldige vraag. En omdat de juiste beweegreden niet kenbaar werd gemaakt, zal de partner de vraag niet begrijpen en is er veel kans dat er ruzie ontstaat. 
  Zo ziet u dat gedachtenkracht veel verder gaat dan u wel zou denken. Het zijn uiteindelijk uw diepste zielenroerselen die uw eigenlijke gedachten zijn vorm geven, en niet alleen maar de oppervlakkige dingen die door uw hoofd flitsen.

  Het negeren van die onderliggende gedachten die iedereen wel eens heeft, is de grootste fout die je kan maken in verband met positief denken, en gedachtenkracht in het algemeen. 
  Het is immers zo dat ieder levend wezen meerdere begeleiders of helpers tot zijn beschikking heeft. Je hebt begeleiders met een hoger niveau dan jezelf, die kunnen zorgen voor al de goede dingen in je leven. En zij proberen je wensen van vreugde en geluk tot waarheid te maken. Aangezien ze het “slechte” reeds ontgroeid zijn kunnen deze goede helpers je niet helpen indien jij negatieve dingen voor jezelf wenst. 
  Daarom zijn er ook helpers met een mindere evolutie dan jezelf. Zij hebben dan tot taak om je somberste wensen te gaan vervullen, die de hogere helpers niet meer als hun leefwereld willen beschouwen. En op die manier krijg jij dan toch telkens wat je wilt.

  Soms denken mensen dat dit bij hen niet werkt. “Ik heb vele positieve gedachten” zeggen ze, “maar er gebeurt helemaal niets positiefs in mijn leven”. Deze mensen zullen echter gebaat zijn bij een grondig onderzoek van hun algemeen gedachtenpatroon. Ergens is er een blokkade, een onderliggende negatieve gedachte die alles tegenhoudt, en die hen belet om vrijuit van de stroom van het leven te genieten. En als er ook maar één negatieve of terughoudende gedachte is over wat je wenst, dan kan je wens niet bewaarheid worden. Zo simpel werkt de gedachtenkracht. Heel kritisch en gedurfd zelfonderzoek is dan ook de enige manier om hierachter te komen.

  Het positieve staat voor alles wat met liefde en vertrouwen te maken heeft, en het negatieve staat voor de angst die we allemaal wel op een of andere manier kennen. Iets anders dan deze twee, liefde of angst, bestaat er niet in het heelal. 
  De begrippen “goed en kwaad” zoals wij die vorm willen geven, bestaan eigenlijk niet. In de plaats daarvan is het liefde en angst die de werkelijkheid van deze wereld haar vorm geven, want iedere daad die je stelt of iedere gedachte die je hebt is opgebouwd uit een van deze twee tegenpolen, liefde of angst. 
  Je handelt dus steeds ofwel uit liefde, ofwel uit angst: de man die steelt is bang om niet genoeg te hebben, en degene die moordt, liegt, bedriegt, of achter iemands rug om spreekt, heeft angst dat de andere beter of sterker is dan hijzelf. Degene echter die onbaatzuchtig iemand helpt of die zonder twijfel iets durft aan te pakken, die handelt uit liefde en vertrouwen. Daarom blokkeert iemand die niet gelukkig is het positieve in zijn leven. Ergens is er een onderliggende gedachte van angst die je belet om je wens te bewerkstelligen. Misschien ben je wel bang om gelukkig te zijn! Ongeluk is immers je thuis geworden, want je hebt nooit iets anders gekend dan dit. En voor het onbekende, ook al is dat dan gelukkig zijn, daar zijn we allemaal wel een beetje bang voor. 
  Of misschien vind je jezelf wel niet waard om gelukkig te zijn; of je bent te streng voor jezelf en moet alles perfect zijn vooraleer je tevreden bent. De onderliggende negatieve gedachte kan overal vandaan komen. Jij alleen kent volledig je eigen leven en de gedachten waar je waarde aan geeft;  Jij dient dus zelf op zoek te gaan waar het fout is gelopen in je gedachtenpatroon. Ergens zijn er een of meerdere gebeurtenissen geweest die je hebben doen beslissen dat je het niet waard bent om gelukkig te zijn, of die je angst influisteren om je leven op een goede manier aan te pakken. Daar ligt de blokkade van al je positieve gevoelens.

  Iedere gedachte die wordt uitgezonden heeft echter een welbepaalde trilling. De snelheid van deze trilling nu, is hoger naarmate er meer liefde in die gedachte schuilt. Deze trilling is een energie, en energie kan nooit verloren gaan. Ze kan dan wel omgezet worden in materie, maar de energie op zich zal steeds blijven bestaan. Wat heeft dit nu tot gevolg? Dit betekent dat iedere gedachte die wordt uitgezonden, als een energie of een snaar met een bepaalde trilling, blijft rondzweven rond de aarde. Dit gebeurt net zolang tot iemand die vanwege zijn humeur op hetzelfde trillingsniveau zit, deze gedachte opvangt en er ook iets concreets mee gaat doen, en ze dus op die manier laat werkelijkheid worden in deze wereld. 
  De impact van deze wet is enorm. Elke gedachte die ooit is ontsproten aan een levend wezen moet zijn uitwerking hebben! Zowel de positieve als de negatieve ideeën van iedereen blijven rondzweven tot iemand ze opvangt en er uiteindelijk ook iets mee doet. Elke vloek die u uitspreekt, of elke gedachte van haat of wrok die bij u opkomt, zal op zekere dag ergens in deze wereld zijn uitwerking hebben. Maar ook het omgekeerde is waar, want ook elke gedachte van liefde en vriendschap die van u uitgaat, zal hier op aarde haar uitwerking hebben.

  Mijn vriendin maakte ooit dit kleine voorval mee: op een dag was ze aan het winkelen in de stad, en in een van de winkels zag ze een mooie hanger met kleine klokjes die muziek maken in de wind. Zij heeft nu eenmaal een grote voorliefde voor deze snuisterijen, en toen ze het zag liggen vond ze het direct heel mooi, en besloot het te kopen. Tegelijk met haar hadden echter twee oudere dames hetzelfde gedacht. Toevallig waren het echter de laatste klokjes die er lagen, en mijn vriendin die dit had opgemerkt, haastte zich om de klokjes te bemachtigen. Zij was de andere dames dan ook te snel af, en ging heel blij met haar verovering naar de kassa. Ondertussen merkte ze echter dat de dames haar kwaad aankeken, en ze voelde de slechte gedachten die ze haar toestuurden. Eens thuisgekomen pakte ze onmiddellijk de klokjes uit en ging ze direct ophangen aan het plafond. Maar toen gebeurde het. De klokjes vielen uit haar hand op de grond, waarbij er een klokje gebroken werd. Tot op de dag van vandaag hangen ze nog steeds aan het plafond, onze mooie klokjes met een klein stukje eraf. De negatieve gedachten van de dames hadden er uiteindelijk voor gezorgd dat mijn vriendin niet ten volle zou kunnen genieten van haar aanwinst.

  De gedachte was uitgestuurd en had haar uitwerking niet gemist. Mijn vriendin was blij dat ze de laatste stuks had weten te bemachtigen, maar had tegelijk ook een beetje spijt dat ze de dames tekort had gedaan. Dit feit maakte haar ontvankelijk voor de uitgestuurde haat van de twee dames, en daarom liet ze naderhand de klokjes vallen. Een voorval als dit is geen toeval, maar wordt georkestreerd door ons aller gedachtenkracht.

  Dit kleine voorval toont ook aan dat het mogelijk is om jezelf open te stellen of af te sluiten voor de gedachten van anderen. In het geval van mijn vriendin kwam ze in haar gedachten de dames voor een deel tegemoet door het spijtig te vinden dat zij er geen meer hadden. Daardoor stelde ze zich open voor de gedachten van de dames, en die waren niet zo fraai. Had ze nu echter gedacht: “wel, wel, ik heb ze toch, ik was jullie lekker voor en de rest kan mij niet schelen” dan ben ik er zeker van dat de klokjes nu ongeschonden in onze woonkamer zouden hangen. Haar grote meelevendheid maakte van haar echter een ontvanger voor de negatieve energie van anderen.

   

  Gedachtenkracht en ziekte.

  En gedachtenkracht gaat nog veel verder dan dit. Hebt u er ooit al eens bij stilgestaan, dat wanneer u ziek bent, u dit grotendeels te danken hebt aan uw eigen gedachten? Inderdaad, want met de kracht van uw gedachten geeft u te kennen of u ziek wilt worden, ja dan neen. Dit gegeven is voor ons niet altijd even duidelijk, maar eens u hiervan op de hoogte bent, en u heel eerlijk uw allerdiepste gedachten durft te onderzoeken, zal u zelf kunnen vaststellen dat het wel degelijk de volledige waarheid is.

  Het durven onderzoeken van uw allerdiepste gedachtenwereld is dan ook een essentiële voorwaarde om gans deze redenering te begrijpen. Indien u het niet aandurft om heel eerlijk te zijn met uzelf, dan zal dit document voor u steeds een groot mysterie blijven. Wie echter tot op de bodem van volledige eerlijkheid wil gaan in zijn eigen gedachtenwereld, die zal heel snel kunnen vaststellen dat de redenering wel degelijk klopt, en dat er ook steeds meer en meer bewijzen hiervan uw leven zullen binnentreden.

  Ons lichaam en onze gedachten zijn onmiskenbaar verbonden met elkaar, want wie heel goed oplet, zal ondervinden dat een ziekte altijd onze innerlijke gemoedstoestand weergeeft. We blijven bijvoorbeeld maar piekeren over iets, of we voelen ons niet goed in een bepaalde situatie. We zijn niet tevreden op ons werk, of we missen iets in ons huwelijk. We gaan niet akkoord met de mentaliteit van de andere mensen om ons heen, of we ergeren ons blauw aan hun gedrag. We voelen dat we er niet in slagen om tevreden te zijn, of we snappen gewoon de zin van het leven niet meer, … Al deze dingen zijn een oorzaak van het ontstaan van heel wat ziektes in ons leven. In deze moderne samenleving van snelle consumptie kunnen we bijvoorbeeld vaststellen dat er heel veel mensen ontevreden zijn in hun dagelijkse bezigheden. Vroeger moesten de mensen hard werken om hun familie van de elementaire basisbehoeften te voorzien. De mens was niet gelukkiger toen, maar hij had ook niet zoveel tijd om over al deze dingen na te denken. De zorgen voor het dagelijks bestaan waren een prioriteit in deze mensen hun gedachtenwereld, omdat de meeste van hen gewoon niet wisten of ze de volgende dagen wel genoeg te eten zouden hebben. Ze hadden dan ook noch de energie, noch de tijd om aan de ontwikkeling van hun gedachtenwereld te werken. Nu heeft de mens echter een groter inkomen, wat meer vrije tijd, en daardoor dus ook meer mogelijkheden om aan zijn zelfontwikkeling te werken.

  Door de industrialisatie in de bedrijven zijn vele arbeiders en werknemers thans niet meer zo nauw meer betrokken bij het werk dat ze uitvoeren. Vele mensen voelen zich beknot in het uitdrukken van hun werkelijke capaciteiten, omdat ze niet mogen hun mening zeggen op de werkvloer, of omdat ze een te lage verloning krijgen in verhouding tot de hogere functies; of ze hebben gewoonweg een heel saaie job, waarbij ze zelf geen schikkingen kunnen treffen voor de indeling van hun dagtaak, en miskend worden door hun oversten voor de bijdrage die ze leveren in het bedrijf. Enerzijds kiezen ze voor de zekerheid van het behoud van hun job, omdat dit hen garanties geeft voor de afbetaling van hun leningen, maar anderzijds zijn ze in die job toch ook maar voor de helft tevreden, en kunnen ze er niet echt meer in aarden. Om deze reden zullen ze dan ook al gauw heel wat ziektes gaan ontwikkelen om aan hun situatie te ontsnappen. Hun gedachtenkracht zit immers in een tweestrijd verwikkeld: enerzijds willen ze de zekerheid behouden van een vast inkomen, wat natuurlijk geen slechte zaak is in tijden van economische crisis, maar anderzijds moeten ze zichzelf ook dagelijks dwingen om toch maar aan hun dagtaak te beginnen, omdat ze al op voorhand weten dat hun weer een saaie en frustrerende dag te wachten staat. Ze sturen dus wat betreft hun job en hun loopbaan twee tegengestelde gedachten het universum in: “ik moet gaan werken voor mijn gezin, maar eigenlijk wil ik niet gaan werken”! Deze mensen beoefenen hun job niet meer als een manier om zichzelf uit te drukken, maar enkel nog omdat ze voelen dat het zo moet in deze maatschappij! Ze leven niet meer mee met hun werk, en ze hebben er zeker ook geen voldoening meer van. En dan krijgt de baas al eens wat vlugger een doktersbriefje voorgeschoteld! Want in feite willen ze ontsnappen aan hun werk! Dit werk is niet meer representatief voor wie ze zijn of voor de mogelijkheden die in hun persoon schuilen! Daardoor komt het lichaam, samen met al de gedachten, in opstand. De maag begint pijn te doen, de rug wil niet meer zo goed mee, de griep slaat al eens wat vaker toe,... En met het verloop der jaren wordt het steeds maar erger en erger, tot het uiteindelijk dramatische gevolgen aanneemt!

  Hetzelfde fenomeen treffen we ook aan in onze relaties met andere mensen. Wanneer iemand dagelijks tegen zijn zin moet omgaan met bijvoorbeeld een collega of met zijn partner, dan zal deze tegenzin zich algauw gaan manifesteren als een ziekte in zijn lichaam. De negatieve gedachten over die andere persoon gaan zich verankeren in het eigen lichaam, en komen op een door stress verzwakte plaats van dat lichaam naar buiten als een ziekte. Uw lichaam wordt immers, wanneer het verzwakt is door negatieve gedachten, of door oververmoeidheid en stress, steeds getroffen op de plaats die op dat moment het zwakst en het meest vatbaar voor ziekte is. Een ketting begeeft het steeds op zijn zwakste schakel, en zo werkt het ook bij ons eigen lichaam. Want de ziekte zal toeslaan op de plaats die daar op dat moment het meest vatbaar voor is.

  Het is zo dat iedere vorm van ontevredenheid of stress, een bepaalde spanning zal veroorzaken in een welbepaald gedeelte van uw lichaam. U kan dit heel goed merken aan de vele kleine kwaaltjes die iedereen erop nahoudt. De een vangt de spanning van de dagelijkse zorgen op door een spierspanning in de buik, waardoor maag of darmklachten zullen aan de oppervlakte komen, terwijl een ander dezelfde spanning opvangt in de gelaatsspieren van zijn voorhoofd, wat dan kaalheid tot gevolg zal hebben. Ook de schouders en de nek vangen bij heel wat mensen stress en ongenoegen op, en ze krijgen daardoor dan ook de meest uiteenlopende vormen van migraine aangeboden. Deze dagelijkse spanningen en negatieve gedachten veroorzaken een verkrampte houding van uw spierstelsel op een bepaalde plaats in uw lichaam, en blokkeren zo de vrije toevoer van energie naar bepaalde organen of lichaamsdelen. Iedereen heeft dan ook zo zijn eigen plaatsje waar hij die spanningen opvangt, en iedereen heeft dus andere symptomen die daar het gevolg van zijn. Daardoor zullen deze verkrampte delen van uw lichaam heel moeilijk nog hun functie kunnen uitoefenen, omdat ze te maken krijgen met een blokkade van het spierstelsel, en ze zullen dan ook heel snel ziek worden en alleen nog in gestoorde vorm verder kunnen werken.

  Hierdoor wordt het nu mogelijk, door uw steeds terugkerende kwaaltjes te gaan onderzoeken, om vast te stellen waar precies uw leven in een doodlopend straatje is terechtgekomen. Een bepaalde vorm van ontevredenheid zet zich immers steeds vast op een corresponderend orgaan in uw lichaam. Over dit onderwerp zijn al vele boeken geschreven, die zeker en vast uw interesse meer dan waard zijn.

  Er is onder andere een groot verband vast te stellen tussen gevoelens van haat, wrok of nijd, en hun weerslag hiervan in het lichaam, namelijk kanker. Deze sterke gevoelens worden meestal jarenlang onderdrukt. Misschien heeft iemand jou iets heel ergs aangedaan, of heb je niet voldoende liefde gekregen in je jeugd. Of misschien werd je heel plotseling met een heel gewelddadig feit geconfronteerd,... Deze verdrongen gevoelens zorgen voor een heel zware ballast in je gedachten. En precies door deze verborgen gedachten ben je negatief ingesteld en ga je zo uiteindelijk een ziekte creëren.

  Haat of onrechtvaardigheid komt meestal in de vorm van een kanker naar boven, omdat je met deze gevoelens nergens naartoe kan, en ze dus zoals kanker zelf, een langzaam en sluipend gif worden voor je lichaam. De kanker kan je natuurlijk met operatie en medicatie bestrijden, maar wanneer jij je er niet van bewust bent dat je eigen gedachten hiervoor verantwoordelijk zijn, dan is het mogelijk dat de kanker na een lange behandeling wel weg is, maar de oorzaak ervan niet. Met als gevolg dat na een tijdje een nieuwe kwaal of kanker kan de kop opsteken. Het is dan ook heel belangrijk om op dat moment je gedachten en je gevoelens volledig te kunnen en te durven verwoorden, en om heel veel begrip en steun te krijgen van je omgeving.

  Dé grote oorzaak van ziekte is immers steeds dat men zich niet begrepen voelt door de buitenwereld, en dat men helemaal alleen staat met de verwerking van zijn gevoelens. Begrip en medeleven, gekoppeld aan een nieuw en constructief plan voor de opbouw van je leven zijn dan ook een essentiële voorwaarde om volledig te kunnen genezen. Een ziekte wordt nooit alleen maar veroorzaakt door je voeding, of door je slechte gewoontes. Deze slechte gewoontes zijn immers op zichzelf een gevolg van je eigen gedachtenkracht die niet optimaal kan werken, en daarom zijn gedachten dan ook de diepste oorzaak van alle ziektes! Wanneer je gedachten niet goed zitten, of je werk eist teveel energie van jou, dan zal je immers automatisch compenserende dingen gaan doen om je beter te voelen, zoals meer gaan eten, ongezond leven, drinken, sigaretten, …

  Wie alleen maar werkt aan zijn voeding, of enkel de lichamelijke kwaaltjes aanpakt door medicatie of massage, zal niet kunnen genezen, omdat er geen voldoende aandacht geschonken wordt aan een degelijke verandering van levensstijl en van de gedachtenwereld. Wie ziek is moet de patronen in zijn leven veranderen, want ziek zijn betekent dat men zich op een of andere manier miskend voelt door de maatschappij of door de medemens! Jammer genoeg maakt de maatschappijdruk het niet steeds mogelijk om dit op een waardige manier te realiseren, want je huidige patroon doorbreken betekent heel dikwijls ook je totaal losrukken van je huidige job of je huidige partner, en opnieuw vanaf nul herbeginnen. En het nodige geld daartoe is bij de meeste mensen niet direct voorhanden.

  Er wordt heel veel gepraat over de alternatieve geneeskunde op dit gebied, maar hier is toch enige voorzichtigheid geboden. Wanneer bij iemand de diagnose “kanker” gesteld wordt, dan dient men daar niet lichtzinnig mee om te springen. De kanker is immers steeds een radicale uiting in je lichaam van een lang opgekropt gevoel. Het is een laatste poging van je lichaam om de aandacht te trekken op een jarenlange scheefgelopen situatie in je leven. Kanker is radicaal en komt meestal pas na lange tijd naar boven. Theoretisch zou het wel mogelijk zijn om door een simpele omschakeling in je gedachtengang de kanker te laten verdwijnen, maar praktisch gezien is dit echter heel zelden haalbaar, omdat je dan van de ene op de andere dag een enorm vertrouwen in het leven zou moeten krijgen. En ik kan mij voorstellen dat wanneer je de diagnose kanker te horen krijgt, alle vertrouwen heel ver te zoeken is.
  Daarom zou ik zeker en vast de traditionele geneesmethodes zoals operatie of bestraling, naargelang het advies van de dokters, niet uitsluiten. Door een dokter te willen raadplegen geef je ook aan het universum al te kennen dat je wel degelijk wilt genezen. Alternatieve geneesmethodes hebben hun nut wanneer de ziekte niet zo dreigend is, of in een vroeger stadium van een ziekte. Maar wanneer de toestand alarmerend is, moet je ook drastische maatregelen nemen om de ziekte te lijf te gaan.

  De combinatie van klassieke geneeskunde, samen met een alternatieve geneeswijze die dan voor een verandering in uw levenspatroon kan zorgen, en aangevuld met een onderzoek naar de oorzaak van uw ziekte in uw gedachtenwereld, zal u de beste garantie geven op een blijvende genezing. Iedere geneesmethode heeft zijn nut in een bepaald stadium van een ziekte. Wanneer het lichaam echter naar drastische middelen grijpt om u wakker te schudden, zal u ook drastisch moeten ingrijpen om te genezen. De alternatieve geneeswijzen zijn zeker en vast een goede aanvulling van de klassieke geneeskunde, maar omdat hun methodes minder agressief zijn, is het aan te raden om ze al te gebruiken wanneer uw lichaam reeds de eerste tekenen van opstand begint aan te geven. Zo grijpt u op tijd in, en voorkomt u erger. Hoofdpijn, maagklachten, ontstekingen, … het zijn de eerste uitingen die zich manifesteren in uw lichaam, wanneer er iets niet juist is in uw gedachtenwereld. Dat is dan ook het juiste moment om op zoek te gaan naar de oorzaken. In dit stadium kunnen alternatieve geneeswijzen een heel grote hulp zijn, omdat ze de ziekte niet bij haar symptomen zal aanpakken, maar wel aan de basis, waar ze is ontstaan.

  Een ziekte van uw lichaam is dus zo goed als altijd gelijklopend met een ziekte in uw gedachten. Natuurlijk zijn er situaties dat dit schijnbaar niet zo is. Indien u ziek wordt omdat u in een giftige omgeving woont of werkt bijvoorbeeld, zijn het op het eerste zicht niet uw gedachten die hiervoor verantwoordelijk zijn. Indien u echter op de situatie wat dieper ingaat, dan zal u toch moeten vaststellen dat het uiteindelijk jij was die de keuze hebt gemaakt om daar te gaan leven. Van waar je het dus ook bekijkt, jij alleen bent verantwoordelijk voor de beslissingen die je neemt. En het besluit om ergens te wonen of te werken, impliceert ook dat je de gevolgen van die beslissing erbij wenst te nemen. Jij hebt gezegd: “dit is goed genoeg voor mij”. Jij draagt dus ook de volledige verantwoordelijkheid voor die beslissing. 
  Dit is nu eenmaal een wet in de natuur. Bij ieder besluit dat je neemt word je verondersteld dat je de voor- en nadelen goed tegen elkaar hebt afgewogen. Wanneer je dan uiteindelijk de keuze maakt, dan zeg je: “dit is wat ik voor mezelf wil, met alle voor- en nadelen die eraan verbonden zijn, en zo is het goed voor mij.”

  Zelfs griep, of een banale verkoudheid is een boodschap van je lichaam dat er ergens iets fout aan het lopen is. Deze ziektes worden doorgegeven door virussen en bacteriën, en je krijgt ze door in contact te komen met andere mensen die al besmet zijn. Normaal zou je denken dat je daar niet aan kan ontsnappen, maar ook hier blijft de regel echter gelden: je krijgt het alleen als je het zelf wilt! 
  Misschien put jij je lichaam wel teveel uit, zodat het geen tijd heeft om te recupereren, en het te zwak is om de ziekte zelf te lijf te gaan. Of wellicht kan je door deze griep te krijgen, ontsnappen aan een toestand die je niet echt meer ziet zitten in je leven. Er zijn zovele oorzaken die een mens tot ziek zijn aan kunnen zetten. De enige die dit dan ook kan ontdekken ben jijzelf, want alleen jijzelf kent in dit leven je volledige gedachtengang die je voor jezelf hebt opgebouwd. Zowel deze waarmee je naar buiten komt, als deze die je angstvallig verborgen houdt voor de buitenwereld.

  Ziekte wordt door sommige mensen ook aangegrepen als een middel om aandacht te krijgen van hun omgeving. Door telkens weer ziek te worden verzekeren zij zich op die manier de aandacht van hun familie en hun vrienden. Op dat moment draait het dagelijks leven van hun naasten immers volledig rond het persoontje van de zieke zelf, en krijgen zij zo alle aandacht naar zich toegetrokken. Het geeft hen het gevoel dat ze ook belangrijk zijn, en dat er nu met hen ook rekening gehouden wordt. 
  Anderzijds kan het ook een hulpkreet zijn: “luister nu toch eens naar mij! Houd ook eens rekening met mij en met wat ik voel en denk!” 
  Wie op deze manier de aandacht trekt, heeft zichzelf aangeleerd om te genieten van het negatieve. Dit gebeurt niet bewust, maar het is de enige manier die deze mensen kennen om de aandacht van de anderen op henzelf gericht te houden. Ze weten niet dat er ook een positieve manier is om dit te bekomen. Waarschijnlijk hebben ze het ooit wel geprobeerd vroeger, maar het werkte toen niet. De omstandigheden van het leven waren toen niet ideaal voor hun persoonlijkheid, en daardoor kregen ze niet de juiste soort vriendschap en genegenheid die ze nodig hadden op dat moment en in die fase van hun evolutie. Niemand gaf hun toen ze het nodig hadden, aandacht op de manier zoals zij het wilden, en daarom zijn ze stilaan geëvolueerd naar de negatieve manier van aandacht zoeken. Want op deze manier verkrijgen ze nu wel wat ze willen: door hun ziekte draait immers de aandacht van het ganse gezin opnieuw rond hun persoontje, en trekken zij de anderen hun energie naar zich toe. Dat is de enige manier waarop deze mensen zich nog waardevol en gewaardeerd kunnen voelen. 
  Hier is dus duidelijk veel werk aan de winkel om hen een duwtje in de goede richting te geven. Allereerst is het nodig dat deze mensen krijgen wat ze nodig hebben, namelijk: de voor hun persoon aangepaste manier van aandacht. Eens ze dit hebben verkregen hoeven ze niet echt meer ziek te zijn, want de volledige beweegreden om ziek te zijn is nu bij hen weggenomen. Pas daarna kunnen ze opnieuw beginnen om met gerichte hulp een nieuw levensbeeld op te bouwen en hun leven een andere wending te geven.

  Ziek zijn is een heel complex gegeven. Je kan er echter van uitgaan dat het steeds een alarmkreet van je gedachtenlichaam is die zijn signalen doorzendt naar het lichaam waar je op dit moment in huist. Het is nooit iets dat je zomaar overkomt. 
  Het bewijs hiervan wordt geleverd door de mensen die het zich niet kunnen permitteren om ziek te zijn. Zo kennen we bijvoorbeeld de zakenmensen die in een drukke periode zitten, en die ziek zijn dus kunnen missen als kiespijn. Je zal heel dikwijls zien dat deze mensen in staat zijn om hun ziektes te negeren. De ziekte komt wel tot bij hen, maar ze hebben er eenvoudigweg geen tijd voor. Ze willen niet ziek zijn, want hun volledige aandacht is immers nodig voor de zaken waar ze zo druk mee bezig zijn. Voor zwakheid is er geen plaats voorzien in hun programma, en zo gebeurt het ook voor hen. Zij worden niet ziek, omdat ze de energie weten op te brengen om een opduikend gezondheidsprobleem te overstijgen. Ze hebben hun aandacht alleen gericht op actief en gezond zijn, en aan zwakheid of ziekte geven ze op dat moment geen waarde in hun leven. En zo slagen zij er ook in om toch steeds weer hun doel te bereiken.

  Hier valt opnieuw een belangrijke les te leren. Deze mensen hun aandacht is op slechts één bepaald doel gericht. Ze willen iets bereiken in het leven, en daarin steken ze al hun wilskracht en hun energie. Hun aandacht is gericht op kracht, helderheid van geest, en op veel levensenergie hebben. Het komt zelfs niet in hun gedachten op dat er iets mis zou kunnen gaan. Ze gaan gewoon onvoorwaardelijk voor wat ze willen! En waar je echt voor gaat, dat krijg je nu eenmaal! De gedachten en de handelingen van deze mensen zijn steeds op één lijn, want ze hebben slechts één doel dat duidelijk omlijnd is, en ze doen er werkelijk alles aan om het te bereiken. En zo blijven ze gezond en energetisch! 
  Mochten zij op een of andere manier het idee van ziekte of falen in hun gedachtenwereld toelaten, dan zouden deze fenomenen ongetwijfeld de kop opsteken, en zouden zo hun plannen voor deze wereld gedwarsboomd worden. Op dat moment zou er angst bestaan in hun hoofd, en door angst te hebben voor iets, geef je ook waarde aan angst in je leven. Dan zeg je tegen het universum: “deze angst heeft voor mij betekenis, want ik denk er constant aan! Ik wil hem niet kwijt, want hij herinnert mij eraan dat het ook fout kan gaan.” En dan blijft de angst bij jou, samen met het gevoel van mislukking, want de angst vertegenwoordigt op dat moment iets wat jij wilt ervaren en waar je dus door je gedachtenkracht om vraagt.

  Daarom is deze gedachtenwet heel belangrijk: denk steeds in positieve termen aan wat je wilt. Formuleer je gedachten niet met negatieve woorden. Het is uiteindelijk veel beter om te zeggen: “ik wil gezond zijn, en kracht en levensenergie uitstralen”; veeleer dan: “ik wil niet ziek, lusteloos of moe zijn”. In het eerste geval hoort het universum de woorden gezond, kracht en energie. En dat is wat je zal krijgen. In het tweede geval hoor je de woorden ziek, moe en lusteloos. En alhoewel je het niet wilt, zal je het toch krijgen, want dat zijn de woorden die het universum jou hoort zeggen. Formuleer dus steeds je wensen op een positieve manier. Wil je iets bereiken in het leven, focus dan je volledige aandacht op het doel. Kijk niet opzij naar wat er allemaal fout kan gaan, want waar je naar kijkt, dat wordt waarheid in je leven!

   

  Nog meer wetten.

  Ik wil nu toch nog even een heel algemene wet van de gedachtenkracht meedelen, die verband houdt met het onttrekken van jezelf aan het negatieve, en je aandacht weten te richten op het positieve. Wanneer mensen er zich eenmaal bewust van worden dat hun negatieve gedachten leiden tot ziekte en ongeluk in hun leven, dan moeten zij hieraan beginnen werken om het zaakje om te keren, en om de goede dingen des levens kunnen te verwelkomen. In een eerste fase zal dit steeds gebeuren door gedachtenonderzoek te doen, en daardoor je eigen negatieve cirkel die je hebt opgebouwd te leren kennen. Tot zolang je hier mee bezig bent is je aandacht dus duidelijk nog steeds op die negatieve spiraal van jezelf gericht, en zal er dan ook geen wezenlijke verandering kunnen optreden in je leefwereld. Deze stap is echter niet verkeerd, maar wel degelijk onontbeerlijk om het geheel te kunnen begrijpen. Hier moet je gewoon door! 
  Feit is echter dat de meeste mensen in deze fase van “begrijpen van hun toestand” blijven steken, en dat er daardoor dan ook niets wezenlijks zal veranderen aan hun situatie. Om echt voordeel te doen van positieve gedachtenkracht is het niet alleen nodig om tegen het negatieve te vechten, maar moet je voor jezelf een heel duidelijk levensdoel weten te stellen waar je ook onvoorwaardelijk achter kan staan. Je moet eerst heel goed weten wat je wilt, want zolang er niets is dat je echt wilt, kan je ook niet iets positiefs gaan opbouwen. Pas wanneer je voor jezelf dan hebt uitgemaakt achter welk ideaal jij je wilt scharen, en waar jij je wilt voor inzetten, kan je aandacht gericht worden op de positieve opbouw van je leven.

  Het is immers door de moderne wetenschap en zijn onderzoeksmethodes al aangetoond dat het geluk van de mens niet afhankelijk is van zijn uiterlijk, of van onmetelijke rijkdom of macht, maar er wel in bestaat om een heel concreet doel te hebben in je leven, en je daar ook voluit voor in te zetten. Alleen het hebben en het nastreven van een levensdoel zorgt immers voor een heel grote tevredenheid en voor een stabieler geluk. Als je niets hebt om je voor in te zetten, dan word je gewoon door de anderen geleefd, en beleef je dus nooit zelf je eigen leven en de verwachting die jij ervan hebt. Dit is de oorzaak van het ongelukkig zijn van de meeste mensen. 
  Alleen maar het herkennen van je eigen negatieve spiraal kan je dus niet gelukkig maken, want het is juist het hebben van een positief doel om naar te streven dat de juiste vorm van gedachtenkracht voor jou in werking zet. Daardoor zal het negatieve geen kans meer krijgen om je leven te domineren, omdat je aandacht nu volledig op iets anders gericht is.

  Nu is het echter ook zo dat er heel wat mensen zijn die de idealen die ze er zelf op nahouden, niet kunnen combineren met de waarheden die de maatschappij of de godsdienst ons oplegt. Zij passen dus niet in de samenleving! Deze mensen hebben dan ook weinig of geen keuzemogelijkheid meer om hun leven hier nog zin te geven, want als zij hun idealen nastreven worden ze verworpen door de maatschappij, en als ze de maatschappij volgen, negeren ze hun eigen identiteit. Zij zijn dus duidelijk op de verkeerde wereld terechtgekomen.
  Dit zijn meestal mensen die in hun gevoelswereld al wat verder geëvolueerd zijn dan het gemiddelde, en die de zin van dit materiele leven niet echt meer snappen omdat ze er juist zoveel tegenstrijdigheden in zien, die niet meer met hun eigen opvattingen te vereenzelvigen zijn. Ik kan u verzekeren, dat heel wat psychiatrische patiënten, heel wat drugsverslaafden en heel wat alcoholici precies om deze reden een vlucht hebben gezocht uit deze wereld.
  Uiteindelijk zullen al deze mensen toch een keuze moeten maken, en het is dan ook vooral voor hen dat ik deze inzichten allemaal samenvat. ik hoop dat zij met dit document een veel duidelijker zicht krijgen op het totaal aan keuzemogelijkheden die er bestaan, samen met al de voor- en nadelen die eraan verbonden zijn. Het volgende deel van dit document zal hun heel zeker een bijkomende mogelijkheid geven om het leven weer zinvol te maken, en zal hen tevens een beter inzicht verschaffen om deze wereld opnieuw aan te kunnen. 

   

  Een andere wet van de gedachtenkracht is dat je de wensen die je hebt niet mag ervaren als iets dat op dit moment ontbreekt in je leven. Wanneer jij een bepaalde wens formuleert, en daar gaan gevoelens van gemis mee gepaard, dan aanvaardt het universum dit gemis als jouw onderliggende gedachte. En ook een onderliggende gedachte is een gedachte waar rekening moet mee gehouden worden, want in het hiernamaals worden niet alleen je oppervlakkige gedachten opgevangen, maar ook de hele gedachtengang die eraan verbonden is.

  Analyseer maar eens grondig al je eigen gedachten. Durf eens goed in je eigen bewustzijn te graven, en stel zelf eens vast welke onderliggende gedachten jij allemaal nog hebt. Wanneer je aan om het even wat denkt, dan is dat niet alleen aan dat ene ding dat je denkt, maar dan gaat daar steeds een ganse redenering aan vooraf. 
  Wanneer jij bijvoorbeeld over iemand aan het praten bent, dan verwerk je in je mededeling steeds al de oordelen en de vooroordelen die je over die persoon hebt. 
  “Onze buurman heeft weer een nieuwe auto gekocht” bevat niet alleen de mededeling dat de buurman een nieuwe wagen heeft, maar bevat ook de onderliggende redenering van: “waar haalt die toch dat geld vandaan? Het zijn altijd dezelfde die geluk hebben! Waarom kan ik nu eens niet zoveel geld hebben?” 
  Je merkt wel dat een enkele simpele mededeling over iemand anders, aldus ook heel wat informatie over jouzelf bevat. En al die informatie die onder je woorden verscholen ligt, wordt door het universum mee ontvangen met die ene zin die je gezegd hebt.

  Je wens waar we het daarstraks over hadden, die dus met een onderliggende gedachte van gemis geuit wordt, zal daardoor dan ook altijd iets blijven dat je mist in je leven. Want jij hebt aan dat gevoel van gemis waarde gegeven door er, al was het heel even maar, aan te denken. Voor al wie zijn leven wil veranderen is het dus van groot belang dat hij zich eerst weet tevreden te stellen met zijn huidige situatie. Vanuit deze tevredenheid kan je dan nieuwe wensen gaan formuleren, en zo kunnen je grote dromen langzaam aan een zichtbare waarheid worden in je leven. 
  Indien je echter teveel hooi ineens op je vork neemt, dan ligt de wens onbereikbaar ver weg in de toekomst, en dat is de plaats waar ze dan ook altijd zal blijven. Het is beter om een grote wens stap voor stap aan te pakken, en ze op te splitsen in verschillende kleine delen die elk op zich veel makkelijker haalbaar zijn. Op die manier boek je dan steeds weer kleine overwinningen die je vertrouwen in het leven zullen versterken, en uiteindelijk zal zo ook je grote droom eens waarheid worden.

  Ook voor de gebeurtenissen in ons dagelijks leven is de gedachtenkracht zeer belangrijk. U snapt nu wel dat deze kracht ons leven volledig beheerst. Dat wil dus zeggen dat wij langs onze gedachten om, de volledige verantwoordelijkheid dragen voor alles wat zich tijdens ons leven afspeelt. Iedere gebeurtenis in ons leven is door onszelf opgeroepen via eerder gevormde gedachten of denkrichtingen! Soms is dit niet altijd heel duidelijk, want ook je algemene gevoelsgesteldheid, en de manier waarop je over de dingen denkt en voelt, spelen hierin een grote rol.

  Anderzijds zijn er ook nog de daden uit onze vorige levens! Wat we toen hebben uitgespookt, daar kunnen we nu niet veel meer aan veranderen, want de gevolgen van die daden moeten we in dit leven ondergaan. Wat we echter wel kunnen doen, is de reactie bepalen die we zullen hebben op de beproevingen die ons nog te wachten staan. 
  We kunnen bijvoorbeeld kiezen om altijd te reageren met haat, onbegrip of wanhoop. Op dat moment creëren we echter voor onszelf een volgend leven dat opnieuw die richting zal uitgaan. 
  Maar we kunnen ook trachten om alles wat er ons overkomt te begrijpen vanuit de eeuwige kringloop, en het dus ook een beetje gaan relativeren door het in een groter kader van leven en dood te beschouwen. Dit betekent natuurlijk niet dat je geen woede of verdriet meer mag voelen, maar het wil wel zeggen dat we deze gevoelens juist zullen gaan gebruiken om ons leven daarna opnieuw op te bouwen, en steviger op zijn fundamenten vast te zetten. Je kan de gevoelens van verdriet en kwaadheid namelijk ook gebruiken als een springplank om deze wereld beter te begrijpen, en uiteindelijk meer liefde te gaan voelen. Op dat moment heb je een overwinning geboekt, en ben je zelf een rijper bewustzijn geworden.

  Op deze manier worden we nu dus allemaal zelf de schepper van ons eigen leven. Wij die altijd dachten dat dit een exclusieve bezigheid van God was, wat zaten we er weeral eens flink naast! God heeft immers geen enkele behoefte om ook maar iets te scheppen hier op aarde. De goddelijke energie is blij zoals hij is, en wil zichzelf zeker niet veranderen. Wij daarentegen, die ons hebben afgescheurd van het eeuwige geluk, wensen niets liever te doen dan dit. Snelle veranderingen zijn ons handelsmerk geworden! Via onze gedachten scheppen we dan ook voortdurend een nieuwe wereld om ons heen, en leggen we persoonlijke accenten in onze omgeving en bij andere mensen die met ons in contact komen. Met onze gedachtenkracht geven we aan welke mensen we willen ontmoeten, welke gevoelens we willen ervaren, en wat voor gebeurtenissen ons zullen overkomen. En de wereld die we wensen, zal ook de wereld zijn die we te zien krijgen.

  Jezus Christus kende de gedachtenkracht als geen ander, en daardoor was hij dan ook tot bovennatuurlijke dingen in staat. Let wel, u mankeert nog heel wat inzichten om op dit moment te begrijpen hoe Jezus dat allemaal deed, en u moet dus niet proberen om dat ook te doen, op dit lage niveau van denken dat we allemaal nog hanteren. 
  Het toverwoord bij deze kracht heet: “vertrouwen”! Het is het vertrouwen dat je moet hebben in de kracht van het geheel dat je omringt. Daarom was Christus in staat om tegen een zieke te zeggen: “je bent genezen”. Het vertrouwen van Jezus in de kracht van het universum was zo groot dat er geen sprake meer was van enige twijfel. Hij had zijn geloof in de kracht zo groot weten te maken dat hij wist dat, wat hij ook wenste, dit voor hem werkelijkheid zou worden, eenvoudigweg omdat hij de redenering van de gedachtenkracht tot het einde toe wist door te trekken. Er was in zijn bewustzijn geen onderliggende gedachte meer die zijn woorden kon tegenspreken, en dus was er ook geen enkele belemmering meer voor de onbeperkte werking van zijn gedachtenkracht. Op die manier was hij dan ook in staat om wonderen te verrichten, niet omdat wonderen iets speciaal zijn, maar omdat wonderen heel natuurlijk zijn als je eenmaal je gedachten volledig onder controle hebt. 
  En je hebt je gedachten pas onder controle, als je ook al je onderliggende gedachten en al je bijbedoelingen kunt uitschakelen!

  Maar als Christus dat kon, dan is het voor ons toch ook mogelijk! Dezelfde kracht is immers ook in ons aanwezig! Dit is dan ook precies de boodschap die Jezus Christus ons probeerde mee te geven! 
  Het wordt dus meer dan tijd dat we ook zelf eens op zoek gaan naar de voorwaarden die nodig zijn om ons in die richting te kunnen ontwikkelen. Want dan kunnen wijzelf ook opnieuw deelgenoot van God worden, en opnieuw eeuwigdurende eenheid en liefde ondervinden.

   

  De gedachtekracht staat ons op kleine schaal ook toe om haar te testen. Dit kan bijvoorbeeld door kleine dingen te vragen, die heel snel en gemakkelijk te realiseren zijn. Zo kan je eens uitproberen om makkelijk een parkeerplaats te vinden wanneer je naar een druk winkelcentrum vertrekt. Concentreer je een half uurtje van tevoren op het feit dat jij een goed parkeerplaatsje wenst, dichtbij de plaats waar je moet zijn. Wanneer je dit al op voorhand vraagt, dan heeft het universum de tijd om de timing van een vertrekkende wagen met jouw aankomende wagen op elkaar af te stemmen. Iemand zal zijn vertrek dus, zonder dat hij het zelf beseft, aanpassen aan jouw aankomsttijd. 
  Wanneer je echter het universum hierover pas aanspreekt wanneer je al vertrokken bent, of wanneer je al bijna aangekomen bent, is er minder kans op slagen. Het kan dan nog wel, maar er is dan minder tijd om de schema’ s van jou en die andere persoon te laten overeenstemmen. Wees er dus tijdig bij met het formuleren van je wens.

  Je kan bijvoorbeeld ook eens vragen om kleine veranderingen in je leven aan te brengen. Indien je het te druk hebt met je huidige werkschema, kan je misschien vragen dat het de komende weken eens wat kalmer wordt met al je afspraken. Of het kan ook zijn dat je juist meer mensen wilt ontmoeten! Een kleine vraag aan het universum kan dan voor jou een klein wonder verrichten.
   Zo is ook het vinden van een gepast boek een van de dingen die voor het universum makkelijk te realiseren valt. Voor al wie verder wil gaan in deze materie, is dit misschien wel de beste manier om vooruit te komen, en om op je eigen ritme je kennis te verruimen. Het universum weet namelijk als geen ander welk boek of welke cursus op dit moment voor jou het meest nuttig kan zijn om je inzicht te vergroten, en het zal er je dan ook heel graag naartoe leiden.

  Al deze krachten gehoorzamen aan de wet dat ieder levend wezen moet krijgen wat hij wil. Maar niets mag uiteindelijk ook tegen iemand anders zijn zin in gebeuren. Daarom zijn kleine dingen makkelijker en vlugger te realiseren dan heel grote projecten. Voor zulke kleine wensen zullen we immers ook geen negatieve of bange bijgedachten hebben, want of het nu wel of niet verloopt zoals we het vragen, er is helemaal niets verloren of gewonnen wanneer het zou lukken of mislukken. Er is geen druk die op ons rust, en we hebben daardoor eerder een houding van: “we zullen wel zien”, in plaats van: “oei, zou dat wel lukken”? Daarom is ons vertrouwen groot genoeg wanneer we zulke kleine dingen vragen, waardoor er geen onderliggende gedachtenkracht is die onze vraag tegenwerkt. 
  Zo stellen deze eenvoudige wensen ons in staat om de gedachtenkracht te testen. Of ze voor jou ook voor de grotere wensen zal werken hangt enkel en alleen van je eigen ingesteldheid af. Heb je genoeg vertrouwen om het te laten werken? Kan je het genoeg tijd geven? Stel je het doel niet in een keer te hoog? Blijf je nederig genoeg wanneer je een overwinning boekt? Ben je wel tevreden in je huidige situatie? Formuleer je jouw wens wel op de juiste manier? 

Foto's

photo photo photo photo